Brugt havetromle

alko havetromle Se pris hos 10-4.dk Til shop

En havetromle er noget man kun bruger en enkelt gang om året, når haven skal rettes til ovenpå en lang vinter med frost. Derfor er der ingen grund til at gå ud og købe en sprit-ny, når en brugt havetromle er lige så effektiv.

Tre vigtige ting før du køber

Det er vigtigt at kigge efter tre ting, når du skal købe en brugt havetromle. Den ene er størrelsen, i forhold til hvor stor din have er. Hvis du blot har en mindre have, kan du sagtens nøje med én af de mindre havetromler, der kan skubbes ved håndkræft. Men har du en stor have har du brug for en af de større havetromler, der skal trækkes af enten en havetraktor eller ATV. Den anden ting er, om kanterne på tromlen er afrundede. Det er vigtigt at kanterne er helt afrundede, for at undgå at græsset får riller og beskadiges. Til sidst er det vigtigt at formen på havetromlen er ens, for at give et pænt resultat, uden at sætte mærker i græsset.

Når du skal finde en brugt havetromle, er der flere steder du kan se dig om, men generelt vil du finde den bedste pris ved at se på online udsalgssteder.

alko havetromle Se pris hos 10-4.dk Til shop

Fås med flere led

En havetromle kan fås med et eller flere led. Et enkelt led er velegnet til en enkelt havetromle, som skal trækkes af en almindelig havetraktor. Men hvis man har en ATV er mulighederne flere. En ATV kan trække mere end én havetromle ved hjælp af op til tre led. Det betyder, at man ikke behøver at skulle køre haven over flere gange, men i stedet kan ordne hele haven på ganske kort tid. Især hvis man har en større have, er det en klar fordel at købe en havetromle med flere led.

Vælg den rigtige havetromle

Man tromler haven for at få et jævnt og pænt resultat, men havens stand inden man går i gang, har betydning for hvilken havetromle man bør vælge. Hvis der blot er tale om nogle få frostskader og græstørv der har vendt sig og skabt buler i græsset, vil det være nok med en glat tromle. Men skal man til at arbejde med en have, der ikke er blevet plejet i flere år, bør man vælge en havetromle med riller, for at få vendt græsset og give det luft.

En havetromle fyldes ganske enkelt op med vand. De største havetromler vejer omkring 220 kilo når de er fyldte med vand.

alko havetromle Se pris hos 10-4.dk Til shop

admin