Havetromle til havetraktor

alko havetromle Pris hos 10-4.dk 560,00 Til shop

Der er ikke noget der pynter så meget, som en flot og velholdt have. Men efterhånden som haven udsættes for vejr og frost kan den risikere at få huller og ujævnheder. Med en havetromle kan du få en helt hævn og pæn have igen.

Få en pæn og velholdt have igen

Efter en vinter med frost, regn og ikke så meget sol kan haven hurtigt komme til at se lidt trist ud. Der kan dannes mos, eller gule pletter og græstørv kan give små bump og ujævnheder. For at få rettet op på skaden er der flere ting du kan gøre.

Sådan plejer du din have

Som noget af det første, skal plænen rives. Mos og ukrudt skal fjernes og ved at rive græsset giver du luft og sollys til rødderne så de igen kan gro frit. På de steder hvor græsset har mistet farve og er blevet gulligt, eller helt holdt op med at gro kan du give en gang gødning. På det resterende græs bør du sprede kalk for at fremme væksten.

Derfor bør du bruge en havetromle

Når haven er renset og pæn er det tid for at udglatte bump og ujævnheder. Det gøres med en havetromle. Havetromlen spændes bag på en havetraktor eller en ATV. Den måler cirka 120cm i bredden og 45 centimeter i diameter. Hele vinterhalvåret opbevares tromlen tom for vand, men når foråret kommer og haven skal tromles fyldes den op med vand. Det giver en vægt på omkring 250 kilo.

alko havetromle Pris hos 10-4.dk 560,00 Til shop

Husk at tømme havetromlen for vand

Havetromlen fyldes hurtigt med vand fra haveslangen. Det tager omkring tyve minutter at fylde tromlen helt op. Når sommeren er ovre er det vigtigt at huske at tømme tromlen igen. Hvis vandet bliver i tromlen i flere måneder uden at havetromlen bliver brugt kan det nemlig gøre den deform.

Sådan virker det

Den tunge vægt og glatte overflade presser græsset ned så det bliver helt plant. Det eneste du skal gøre er blot at køre over græsset et par gange i lige baner. De runde hjørner på havetromlen sikrer at græsset ikke beskadiges. Selvom græsset trykket ned og jævnes ødelægges det ikke. Det vil hurtigt rejse sig igen, efter at du har tromlet. Især hvis du først har renset og luget græsset samt sprayet med gødning.

I stedet for at køre over haven af flere gange, kan man med en ATV forlænge rammen og fastspænde mere end én havetromle. Det er smart hvis man har en større have der skal jævnes.

Til sidst er der blot at vente på solen og nyde synet af din flotte og jævne have.

alko havetromle Pris hos 10-4.dk 560,00 Til shop

admin